Autor Subiect: REGULAMENT PENTRU UN SCHIMB IN SIGURANTA  (Citit de 443 ori)

star81

  • Administrator
  • Trade Count: (+1330)
  • Hero Member
  • *****
  • Pe forum din apr 2012
  • Mesaje postate: 14295
  • Location: Ramnicu Valcea
    • Adresa de email
REGULAMENT PENTRU UN SCHIMB IN SIGURANTA
« : 01 Ian 2018, 10:00:20 am »
Cele enuntate mai jos sunt SFATURI din partea moderatorilor !

SINGURII RESPONSABILI PENTRU INCHEIEREA CU SUCCES A UNUI SCHIMB SUNT CEI DOI PARTENERI. MODERATORII NU AU ROL DE JUDECATOR SAU POLITIST CI DE DOAR SIMPLU MEDIATOR, FARA NICI UN FEL DE RESPONSABILITATE.

I. Regulile de baza ale unui schimb cat mai sigur:

1. Scrisorile normale se pot pierde, Posta Romana neoferind pentru ele nici un fel de serviciu de urmarire!
Reaua intentie a userilor nu poate fi dovedita in nici un fel iar sanctiunile sunt aplicate doar cand exista certitudinea unei nereguli.
Scrisoarea recomandata costa intre 2.7 - 3 lei si beneficiaza de sistem de urmarire din partea Postei Romane. Aceasta se inmaneaza destinatarului doar personal cu semnatura, astfel ca printr-o simpla reclamatie la posta se poate stabili daca scrisoarea intr-adevar s-a pierdut sau a fost ridicata iar membrul respectiv minte.  Folosind aceasta varianta de transport certitudinea unui schimb de succes creste iar subiectivismul aplicarii regulamentelor nu mai exista.

Daca valoarea expeditiei este considerabila (cel putin 40-50 lei), puteti apela la un tip de servicii postale (colet) ce aduce aproape de 100% siguranta finalizarii schimbului cu succes, fiind de asemeni un serviciu ce beneficiaza de sistem de urmarire.

2. Daca alegeti varianta scrisorii recomandate sau a unui colet vi se va elibera o factura la plata taxei de "recomandata". Pastrati chitantele primite la serviciul de posta. Aceasta chitanta va protejeaza in cazul unei eventuale reclamatii din partea partenerului de schimb si va ajuta sa cereti despagubiri din partea serviciului postal in caz de pierdere a trimiterii.

3. Inainte de a efectua un schimb ar fi de preferat sa vizitati "Clasamentul Schimburilor" prezent pe forumul nostru, pentru a verifica activitatea de pana acum a membrului cu care doriti sa faceti schimbul. Daca persoana in cauza nu are un cont pe forum este de preferat sa il sfatuiti sa isi deschida unul si sa urmati pasii specificati in regulament. Intelegerile in privat vor fi mai greu de dovedit si de sanctionat.

4. Verificati feedback-ul primit de catre userul respectiv prin sistemul "Trade Count". Acest feedback este oferit doar de catre un moderator/admin dupa o verificare riguroasa a schimburilor, astfel ca va puteti face o parere relativ corecta despre riscurile pe care le prezinta.

5. Vizualizati datele din profilul partenerului de schimb, de obicei veti putea afla informatii precum varsta si locatia lui. In unele cazuri (nu mereu) si aceste date pot fi indicatori importanti in acceptarea unui schimb. Salvati toate datele cu privire la respectivul schimb... Numele si adresea completa a destinatarului, data si modalitatea de expediere, info stickere, discutie mess/mesaje private, id forum/mess, telefon, email etc. Doar asa ne vom putea face o idee corecta asupra a ceea ce s-a intamplat si vom putea lua masurile ce se impun.

Sfaturi utile pentru ambalarea stickerelor:

- folositi zip baguri (folii plastic) pentru o protectie mai sigura impotriva umezelii, ar fi bine daca acest zipbag s-ar lipi peste o foaie A4 impaturita in 2 cu o bucatica de scotch.
- daca sunt mai mult de 50 de stickere la o trimitere, ar fi bine sa le trimiteti in plic cu bule sau colet.
- reduceti riscul de deteriorare in cazul in care expediati mai mult de 20 stickere intr-un plic normal astfel: impartiti in doua seturi mai mici (a cate 10), fiecare bagat in zipbagul lui
- recomandarea este sa nu trimiteti plic simplu cu mai mult de 7-8 stickere.
[/color][/b]

Sfaturi utile pentru ambalarea cartonaselor/cardurilor:

- cartonasele/cardurile trebuiesc protejate mult mai bine decat stickerele,
- recomandam folosirea a 2 bucati de carton mai putin groase intre care se baga cartonasul/cartonasele.Sfaturi utile pentru ambalarea in colet:

Coletul Postal oferit de Posta Romana este cel mai sigur mod de trimitere din tara, dar trebuie sa aveti grija la ambalare. Daca nu aveti o cutie oarecare atunci puneti neaparat albumele intre 2 cartoane mai groase pe care le ambalati in hartie.
Deasemenea la colete se poate folosi deja si selfawbul de la Posta Romana.
Va faceti cont aici: http://awb.posta-romana.ro/. Te loghezi, introduci datele tale si a destinatarului, si iti va fi generat un buletin de expeditie si un numar de trimitere pe care il printezi acasa, cei de la posta iti scaneaza coletul, tu platesti si gata, nu mai stai cu 5 colete o jumatate de ora la rand, asteptand pana ce se introduc datele. Aplicatia online iti si salveaza contactele, daca trimiti la cineva a doua oara, doar generezi un nou AWB.


PUTETI FOLOSI ORICE FURNIZOR DE SERVICII POSTALE DORITI. NICI FORUMUL PANINI SI NICI MODERATORII SAI NU AU NICI O RELATIE COMERCIALA DE PROMOVARE A SERVICIILOR CU NICI UN FURNIZOR DE SERVICII POSTALE!!


II. Categorii de nereguli care vor fi sanctionate:

1. Neonorarea schimbului prin ne-expedierea plicului catre partener.
2. Refuzul prezentarii unei copii dupa factura, in cazul recomandatelor, daca v-ati inteles in prealabil.
3. Neconcordanta continutului cu acordul la care ati ajuns anterior (alte stickere decat cele dorite).
4. Refuzul unui user de a compensa (fie prin alte stickere, fie printr-o suma de bani corecta) un plic neprimit de partenerul de schimb.
« Ultima Modificare: 04 Ian 2018, 06:31:15 pm de star81 »