Autor Subiect: [Tutorial] Stickermanager  (Citit de 956 ori)

Sinner

• Global Moderator
  • Trade Count: (+32)
  • Sr. Member
  • Pe forum din oct 2009
  • Mesaje postate: 439
[Tutorial] Stickermanager
« : Noiembrie 13, 2009, 03:53:56 pm »
M-am gandit sa fac un tutorial pentru stickermanager fiindca multi nu prea se descurca pe acel site si m-am plictisit sa tot explic cum functioneaza.

Aceasta este pagina principala , dupa ce v-ati logat, denumita My Cockpit (3). Presupunand ca ati reusit sa va inregistrati o sa va explic ce face fiecare buton.

1.  Meniul de limba - De aici selectati limba. Aveti la dispozitie 7 limbi : Germana, Engleza, Franceza, Italiana, Spaniola, Poloneza si Olandeza.
2.  My Ratings - Ratingurile mele. Pe acest site e un sistem similar cu cel de pe e-bay unde fiecare utilizator poate sa acorde rating altora, in functie de cum a decurs schimbul.
3.  My Cockpit - Pagina principala unde ai o vedere de ansamblu asupra tuturor albumelor tale. Mesaje, numar de dubluri si stickere lipsa, etc. Cine v-a vizitat profilul, utilizatori logati recent si noi utilizatori.
4.  My Collection - Va duce intr-o pagina unde puteti vedea situatia fiecarui sticker din albumul selectat, daca lipseste, daca il aveti sau daca e dublura. Deasemenea puteti si edita.
5.  Post new stickers - Aceasta e pagina pe care trebuie sa intrati dupa ce ati lipit noi stickere in album. Vedeti mai jos.
6.  My spare stickers - Pagina pentru dubluri. Vedeti mai jos.
7.  Checklist - Pagina care va prezinta intr-un tabel lipsurile si dublurile. Special pentru listat (print).
8.  Swap exchange - Aici mergeti ca sa cautati schimburi. Vedeti mai jos.
9.  Live Swap - Pagina pentru a cauta partener de schimb in timp real. Utila doar in timpul unui campionat european sau mondial cand e foarte multa lume pe site si folosesc facilitatea asta. Practic intri acolo, e mai multa lume, ai chat si nu mai stai sa dai mail etc.
10. My friends - hi5 ;)
11. User search - Aici puteti cauta un utilizator anume.
12. Mailing system - Casuta postala. Vedeti mai jos.
13. Favorite stickers - Aici puteti sa acordati stele pentru fiecare sticker in ordinea preferintelor.
14. Change / Add album - Aici adaugati albume in colectia voastra si deasemenea schimbati albumul la care vreti sa faceti modificari. Vedeti mai jos.
15. Our sticker albums - Pagina asta va ofera o lista cu toate albumele disponibile pe site si deasemenea, daca faceti click pe un album, un clasament pe tari cu utilizatorii care le detin.
16. Stcker charts - Un clasament facut de site la fiecare album in functie de nevoile si dublurile fiecaruia din care reiese un coeficient pt. fiecare sticker si care reprezinta raritatea lor.
17. My profile - Pagina de profil, unde puteti sa actualizati datele personale si mesajul pentru ceilalti utilizatori care va acceseaza pagina de profil.

5. Post new stickers - Aceasta e pagina pe care trebuie sa intrati dupa ce ati lipit noi stickere in album.

Dupa adaugarea unui nou album in lista intrati aici si bifati casutele numerelor care le aveti lipite in album. La fel cand faceti rost de noi stickere. Dupa ce terminati de bifat, apasati save (b). Daca vreti puteti sa introduceti stickerele manual apasand pe customized sticker entry (a). In caz ca gresiti, duceti-va la My Collection si apasati pe stickerul care l-ati introdus din gresala.

6.  My spare stickers - Pagina pentru dubluri.

Cand vreti sa introduceti dublurile intrati aici si selectati o pagina din album sau pe toate (a). In imaginea de mai sus e selectata pagina romaniei din albumul WC 94. Pe aceasta pagina vor aparea doar stickere introduse la Post new stickers, adica cele care le aveti deja in album, altfel n-ar avea cum sa fie dubluri. De exemplu din sirul de numere de mai sus lipseste 74 si 75, care eu nu le am in album deocamdata, drept urmare n-am de ce sa la introduc la dubluri. Simplu nu ? Cand introduceti dublurile apasati pe casuta din dreptul stickerului (d) si selectati de cate ori aveti numarul respectiv, dupa care apasati pe save (b). Tot aici (c) puteti vizualiza si valoarea stickerelor explicata la punctul 16. Daca doriti sa stergeti toate dublurile de pe pagina respectiva, apasati delete selection (e).

8.  Swap exchange - Aici mergeti ca sa cautati schimburi.

Am introdus stickerele si dublurile, acuma vrem sa facem schimb si intram pe pagina de mai sus. In primul rand selectam tara (a) si regiunea (b) de provenienta a utilizatorilor cu care vrem sa facem schimb, dupa care apasam pe search (d). Ne apare o lista de utilizatori intr-un tabel. Prima parte (c) a tabelului e compusa din urmatoarele detalii : R (rating), User (utilizator), Region (regiune) si Login (ultima oara cand a accesat siteul). Dupa avem Swap value(f), o bara care reprezinta valoare schimbului. De exemplu daca Gigel are pentru mine 30 de dubluri dintr-un total de 200, iar eu am pentru el 40 de dubluri dintr-un total de 200, bara este la maxim. In schimb daca am doar 2 iar el are 20 pentru mine, bara este mai scazuta. Mai avem 3 iconite (e), prima reprezentand stickerele ce-i trebuiesc lui Gigel din lista mea de dubluri, a doua, stickerele care-mi trebuiesc mie din lista lui gigel, iar a treia totalul de stickere care-i mai lipsesc lui Gigel pentru a completa albumul. In ultima parte a tabelului (g) avem 2 sagetele, pe care daca apasam aflam exact numerele de la punctul de mai sus (e), iar ultima iconita este pentru a-i trimite un mesaj lui Gigel, in caz ca te-ai hotarat sa faci schimb.

12. Mailing system - Casuta postala.

Asa arata casuta de mesaje. Mesajul va trece prin patru etape : Inbox, Outbox, Pending si Completed. La fiecare etapa aveti optiunea (a) de a actualiza situatia schimbului prin casuta Selection :
- Inbox : Casuta de intrari. Aici ii apare pentru prima oara lui Gigel mesajul trimis de tine. Daca e de acord cu schimbul si iti raspunde prim e-mail selecteaza Answered by email sau daca nu e de acord Request declined.
- Outbox : Casuta de iesiri. Aici iti apare mesajul care i l-ai trimis lui Gigel. Daca ti-a raspuns prin e-mail selectezi Got answered by email, daca Gigel n-a avut lista corecta sau a facut modificari la schimb si nu-ti mai convine selectezi Decline swap request. In caz ca Gigel nu raspunde, selectezi No answer.
- Pending : In asteptare. Ai vorbit cu Gigel si i-ai trimis stickerele, drept urmare selectezi Sticker sent. Gigel te-a enervat si nu mai faci niciun schimb, asa ca dai No swap. Ti-au ajuns stickerele de la Gigel, asadar selectezi Swap successful.
- Completed : Terminat. Chit ca ai facut schimb sau nu, toate mesajele ajung aici. Singura optiune e sa le stergi cu Delete entry.
Nu uitati ! Dupa fiecare operatiune sa dati save.
Este important sa urmati acesti pasi pentru ca aceste date vor aparea in profilul vostru, iar lumea tinde sa aiba incredere cand vad utilizatori cu multe schimburi la activ.

VA URMA !!

dantis

• Vizitator
  • Trade Count: (0)
Re: [Tutorial] Stickermanager
« Răspuns #1 : Decembrie 01, 2009, 07:47:44 am »
Multumesc ca ne-ai usurat munca!E de incredere acest site oare?

pamparam

• Trade Count: (+1)
  • Newbie
  • Pe forum din mai 2008
  • Mesaje postate: 38
    • Adresa de email
Re: [Tutorial] Stickermanager
« Răspuns #2 : Mai 05, 2010, 09:33:02 am »
Siteul este incredibil de util,din pacate nu multa lume il foloseste.In 2008 m-a ajutat enorm,din pacate anul asta mi-am amintit tarziu de el(oricum,sunt mai putini utiltizatori din Romania decat acum 2 ani).Daca s-ar mobiliza toata lumea sa isi faca un cont acolo si sa stea 5 minute sa vada ce si cum,ne-am descurca mult mai usor.